• 0

duurzaam

met de

minibox.

Sharing is caring

In Nederland leven 227.790 kinderen in bijstandsgezinnen. Dat betekent dat 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit. Geen geld voor een nieuwe spijkerbroek. Of een warme jas.

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op fatsoenlijke kleding. Op maat en het liefst van kwaliteit. Hou je alle items uit de minibox? Wij stunten niet met korting maar doneren de bespaarde retourkosten aan de LINDA.foundation.

Wil je meehelpen? Laat ons dan ook jouw verzendkosten aan de LINDA.foundation doneren!

Slimme garderobe
zonder wegwerpmode

De textiel industrie is een van de meest vervuilende industrieën voor het milieu. Consuminderen is de manier om het milieu minder te belasten. Maar dat is lastig met mini’s die groeien als kool en het liefst altijd in beweging zijn.

Minder ‘wegwerp mode’ en kleding die je eindeloos kunt dragen. Daar staan wij voor. De minibox geeft jouw mini een slimme garderobe van uitstekende kwaliteit. Alle items kun je mixen & matchen, zo heb je meer met minder. En na twee keer wassen, drie potjes trefbal en een stoepkrijtsessie is het nog zo goed als nieuw.

Ben je uit jouw garderobe gegroeid? Stuur de items naar ons op en wij zorgen dat het terecht komt bij mini’s in nood. Als dank ontvang je een voucher voor jouw volgende minibox, iedereen blij!

Spring maar

achterop bij mij

Jouw minibox wordt bezorgd door een fietskoerier. Zo helpen we mee de CO2 uitstoot te verminderen en verduurzamen we ruim 35% van het pakketvolume!

Hoe werkt dit? Alle artikelen die wij versturen worden met cargobikes bij ons opgehaald en naar een overslagplaats van Fietskoeriers.nl gebracht aan de rand van de stad. Daar worden de pakketten verdeeld in twee stromen: pakketten die in de stad door fietskoeriers bezorgd worden en pakketten daar buiten die DHL gaat bezorgen. Alle pakketten worden vervolgens overgeladen in groengasauto’s en naar de juiste sorteercentra gebracht.

De pakketten voor DHL worden direct naar een DHL-terminal gebracht en bezorgd. Alle overige pakketten worden via het sorteercentrum van Fietskoeriers.nl naar de stad van bezorging gebracht. Daar wordt alles weer overgeladen in cargobikes. Het laatste stuk naar je huis neemt de fietskoerier weer voor zijn of haar rekening

In een

vintage jasje

De minibox is nieuw van binnen, maar vintage van buiten. Onze dozen zijn namelijk van geresycled karton. En ook aan de illustraties is gedacht, onze dozen worden gedrukt met inkt op waterbasis.

En hebben jullie de minibox uitgepakt? Dan maak je er gewoon een mooie kijkdoos van!

Goed gemerkt

Niet alleen wij zijn bewust bezig met de wereld, ook onze partners dragen hun steentje bij. Zo beschikken al onze merken over één of meerdere milieu certificaten. Kleding uit de minibox wordt gemaakt met liefde en respect voor mens & natuur. Zo kun je met een gerust hart genieten van een nieuwe garderobe voor je mini. Maar wat betekenen al die labeltjes nou?

FAIR WEAR FOUNDATION

De in Amsterdam gevestigde Fair Wear Foundation stelt goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie als doel in landen waar kleding geproduceerd wordt voor de Europese markt. De bedrijven die bij Fair Wear Foundation aangesloten zijn moeten zich houden aan een zogeheten gedragscode die gebaseerd is op de normen van de International Labour Organisation.

GOTS CERTIFIED

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk voor het verwerken van organische vezels tot onder andere kleding en ander textiel, met zowel sociale als ecologische richtlijnen. Het keurmerk verzekert dat het textiel biologisch geproduceerd is en heeft eisen die het hele productproces beslaan.

OEKO-TEX Standaard 100

OEKO-TEX Standard 100 is een onafhankelijk test en certificatiesysteem voor beginstoffen van textiel-, tussen- en eindproducten in alle stadia van de productie. Producten die gecertificeerd zijn bevatten geen gevaarlijke stoffen.

SA8000

SA8000 is een van de eerste sociale standaarden voor fatsoenlijke werk omstandigheden in de industriële sector. Het is gebaseerd op de UN declaratie van mensenrechten en de overtuigingen van de International Labour Organisation (ILO).

Winkelmand

loader